Nasypte do nádoby rýžová zrnka a zalijte je vodou. Do zásobníku vsypte sůl, cukr, lepek, droždí a ztužený tuk. Klepněte na tlačítko a automat ze surovin během čtyř hodin vyrobí chutný bochník chleba.
I když jsou chlebopícky vítány téměř v každé naší domácnosti, novinka od firmy Sanyo s názvem Gopan je jiná. Namísto průmyslově zpracované mouky používá jakoukoli rýži. Země tím chce dosáhnout vyšší soběstačnosti v produkci potravin.
Čtěte také:
Připravte se na grilovačku
Čtěte také:
Jak pečovat o bytového králíka?
Čtěte také:
Vajíčka z vlastního dvora
Čtěte také:
Jak nenaletět při koupi hobby nářadí
Již několik dní po uvedení Gopanu na trh se stal z automatu populární hit a objednávky převýšily možnosti produkce výrobce. Za stroj ptá výrobce 615 eur av nabídce má dvě barevné varianty. Není vyloučeno, že v jeho šlépějích půjdou i ostatní výrobci chlebopíček.
Byl to právě japonský Panasonic, který před lety přišel na trh s chlebopíckou pro celiaky. Firma tehdy ještě vůbec netušila, že svým produktem změní svět. Nová generace je vybavena se dvěma motorky. Zatímco první přemění rýži s vodou na těstovitou hmotu, druhý se postará o hnětení součástí.